Babette staat open voor een breed spectra aan lessen,

van middelbare beta vakken tot koorlessen. Voor alle lessen geld dat in een kennismakingsgesprek gekeken kan worden of er een klik is en of samen een passend traject gekozen kan worden.

Zie hieronder het volledige aanbod.

Zanglessen

Zingen is een geweldige manier om jezelf te uiten. Dit kan zowel individueel als in duo of trio zijn. Groter dan dit kan je beter naar een koorformaat gaan

Zangles is ideaal om snel voortgang te maken muzikaliteit, solfège, zangkwalteiten en natuurlijk plezier hebben. 

Solfege, notenleer en muziek theorie

Het is de grootste angst van iedere zanger; solfege, notenleer en muziektheorie. Geen zorgen, samen komen we hier doorheen!

Ik maak gebruik van de Nachtegaalmethode. Deze leert je zowel notenleer als van blad zingen en is opgebouwd uit verschillende niveau’s. Hierbij leren we ook werken met een stemvork, die gebruikt wordt bij het van blad zingen. 

Koorlessen

Koorlessen zijn de perfecte manier om in groepsverband te leren zingen. Samen kan je meerstemmig zingen en werken aan je musicaliteit, solfege, zangkwalteiten en natuurlijk plezier hebben.

Momenteel geef ik wekelijks les bij het Stedelijk Jeugdkoor Breda, waar kinderen van de basis- en middelbare school in groepsverband les krijgen. 

Masterclass

Master Classes zijn een unieke vorm van lesgeven. Je hebt de voordelen van een privé zangles, want we gaan individueel aan jou nummer/aria werken én je krijgt de informatie die ik andere geef mee als in een koorles. Dubbel zoveel waar dus!

Hierbij is het namelijk ook mogelijk om als toeschouwer te kijken.

Als er ingeplande Master Classen zijn staan deze op mijn website. Daarnaast is het ook mogelijk deze aan te vreagen via het contactformulier.

Middelbareschool Beta vakken

Als Chemiestudenten is scheikunde appeltje eitje voor Babette. Daarnaast geeft ze ook bijles in de andere beta vakken (scheikunde, biologie, natuurkunde, wiskunde) van de middelbare school. Dit kan worden gecombineerd met samen leren voor toetsen en plannen.

Het overbrengen van kennis, je leerlingen zichzelf laten verbreden en samen met hun het proces mogen doorlopen, 

dat is het mooiste wat er is.

Babette Leenhouts


Frequently Asked Questions

Hieronder staan alvast een aantal veel gestelde vragen op een rijtje. Bij andere vragen mag u altijd contact opnemen. 

Waarom staan er geen prijzen op je website

Ik heb er bewust voor gekozen deze er niet op te zetten. Deze verschillen nogal per soort activiteit (optredes, privé zangles, actrice) en anders zou dat wel een hele lange pagina worden. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er  eerst gekeken wordt of er een klik is tijdens een kennismakingsgesprek en daarna zal ik mijn tarieven geven. 

Kan iedereen zingen?

Zeker, iedereen kan zingen, of je nou al jaren ervaring hebt of nog nooit. 

Zijn alle lessen voor iedereen hetzelfde?

Ik vindt persoonlijke lessen afgestemd op jou wensen en ontwikkeling erg belangrijk. Daarom zijn al mijn lessen individueel afgesteld, waarbij beiden kanten inspraak hebben.

Ik kan geen noten lezen, is dit erg?

Noten lezen is een hele handige vaardigheid om te kunnen, maar geen vereisde voor zanglessen. Ik geef wel altijd zangles met bladmuziek, maar gedurende de lessen zal je hier steeds meer van gaan begrijpen. Mocht je het echt goed willen leren kan er gekeken worden of de behouden er is om dit te leren in de lessen

Hoe weet ik welke stemsoort ik heb?

Een stemsoort hangt af van je stembereik. Tussen welke noten jou bereik licht bepaalt je stemsoort. Er zijn 3 bekende stemsoorten voor mannen (bas, barriton, tenor) en vrouwen (alt, mezzo, sopraan), maar er zijn er nog veel meer